Quantcast
Miten alkuun LED-näytön hankinnassa? • Proscreen

Miten alkuun LED-näytön hankinnassa?

2.2.2021
Ulkonäytöt, led-näytöt, led-screenit ja tienvarsitaulut. Yksilöivää nimeä ei Suomen kieleen ole toistaiseksi vakiintunut, vaikka led-tekniikalla toteutettujen ulko- ja sisänäyttöjen määrä on lisääntynyt viime vuosina voimakkaasti. Led-screenejä vilisee nykyisin katukuvassa, liike- ja kauppakeskuksissa sekä julkisissa tiloissa. Jos yrityksesi miettii oman led-näytön hankkimista brändinsä vahvistamiseen ja esilletuontiin, ilmoitusmyyntiin tai muuhun tiedottamiseen, on hyvä tutustua tarkemmin hankintaprosessiin. Oppaanamme toimii Proscreenin Jarkko Maikkula.

– Sijainti asettaa raamit näyttöhankinnalle, sillä ulko- ja sisänäytöt eroavat toisistaan paitsi tarkkuudeltaan, myös valovoimaltaan, Jarkko Maikkula kertoo.

Pääpiirteittäin ulkonäyttöä katsellaan etäältä, eikä tarkkuuden tarvitse olla korkea. Hankinnassa huomio kannattaakin kiinnittää näytön koon lisäksi valovoimaan. Näyttötekniikka on Maikkulan mukaan pääpiirteittäin sama, asennettiinpa näyttö sitten rakennuksen julkisivuun tai omalle alustalleen.

Jos näyttö asennetaan omalle jalustalleen, tulee huomioon ottaa maapohjan kantavuuden lisäksi sähkön saanti. Julkisivuasennuksissa tutkitaan rakenteiden kantavuudet sekä näytön kiinnittämisen mahdollisuudet turvallisen ja esteettisesti laadukkaan toteutuksen takaamiseksi.

”Proscreenin ammattitaitoinen henkilöstö on mukana aivan näyttöhankkeen suunnittelun alkumetreiltä asti.”

– Näitä asioita ei asiakkaan tietenkään tarvitse miettiä yksin, vaan Proscreenin ammattitaitoinen henkilöstö on mukana aivan näyttöhankkeen suunnittelun alkumetreiltä asti, Jarkko Maikkula lupaa.

Ulkonäytölle tarvitaan yleensä lupa

Näytön sijainti määrittelee myös lupakäytännöt. Ulkonäytöissä lupaviranomaisena on sijoituskohteen kaavoituksen mukaan joko kunnan rakennusvalvonta tai Ely-keskus. Kuntien välillä on eri käytäntöjä, kun suunnitellaan led-näytön asentamista esimerkiksi näyteikkunan sisäpuolelle. Periaatteessa näyttö on liiketilan sisäpuolella, eikä rakennusvalvonta voi siihen juurikaan puuttua.

– Rakennusvalvonnan kantaa on kuitenkin hyvä kysyä myös silloin, kun suunnittelee investointia sisälle asennettavaan led-screeniin. Muuten sisätiloissa pitää huomioida tavalliset rakennusalan käytännöt, käyttöturvallisuus ja mahdollisuus näytön sujuvaan huoltoon, Jarkko Maikkula opastaa.

Kun asennuspaikka on selvä, määritellään yhdessä näytön toimittajan kanssa näytön koko, tarkkuus sekä muut toiveet. Tämän päivän led-näyttötaulut ovat pitkälti automatisoituja ja niitä hallitaan pääasiallisesti etänä tavallisesta nettiselaimesta käsin. Valoautomatiikka huolehtii kirkkaudesta, mediapalvelin sisällöstä ja reitittimet yhteyksistä.

Pelkkä näyttö ei tee bisnestä

Toimittajavalintaa pohdittaessa puntarissa on hinnan lisäksi yrityksen historia. Aiemmat toimitukset ja saadut asiakaspalautteet kertovat laadusta. Led-mainosnäytön toimittajan pitää raudan lisäksi ymmärtää led-näytön ympärille rakennettua bisnestä ja sen lainalaisuuksia ansaintamalleineen ja rahoitusratkaisuineen.

– Upeinkaan led-screeni ei tuota arvoaan takaisin, jos sisältö on laadutonta. Mitään ei saa ilmaiseksi, mutta asiantuntijan avulla led-näyttöhankinta maksaa itsensä takaisin lyhyelläkin aikataululla – todistetusti, korostaa Jarkko Maikkula.

”Upeinkaan led-screeni ei tuota arvoaan takaisin, jos sisältö on laadutonta.”

Led-näytön toimitusaika tilauksesta riippuu valmistajan varastotilanteesta. Jos näytön koko, tarkkuus tai muut vaatimukset poikkeavat varaston tuotteista, näyttö räätälöidään tehtaalla tarkoituksenmukaisiksi. Valmistus kestää tällöin muutamia viikkoja, jolloin kokonaistoimitusajaksi muodostuu 2–3 kuukautta.

– Yksittäisen led-screenin asennus pystytään toteuttamaan yhden työpäivän aikana. Toki pohja- ja muut esityöt pitää tällöin olla valmiiksi tehtyinä. Asiakkaan käyttökoulutus huolehditaan sovitusti ja näyttö on toimintakunnossa jo päivästä yksi lähtien, Jarkko Maikkula kertoo.

MIKSI Proscreen?

  • Hinta. Led-näytön hinta muodostuu useista eri seikoista. Näyttötekniikka ohjainlaitteineen, skaalautuvat runkorakennetyypit ja perustukset muotteineen, logistiikka ja eri toimijoiden yhteensovittaminen kustannustehokkaasti vaikuttavat merkittävästi kokonaishintaan. Näistä syistä Proscreen onkin edulliseksi kehuttu näyttötoimittaja.
  • Laatu. Yli kymmenen vuoden kokemus näyttötoimituksista sekä rakennus- ja mainosalasta luovat osaamisen, joka takaa laadun ja parhaat mahdolliset tuotteet Proscreenin asiakkaille.
  • Ketteryys. Omistajavetoisen yrityksen elinehto on palvelun ripeys. Proscreen pyrkii myös jatkuvaan varaston ylläpitoon, joka mahdollistaa ylivoimaiset toimitusajat kilpailijoihin verrattuna.
  • Asiakaspalvelu. Proscreenin henkilökunta palvelee aina laadukkaasti, asiakasta kuunnellen ja tarvittaessa häntä ohjaten. Näyttöhankinta on usein ensimmäinen laatuaan ja oikeita kysymyksiä saattaa olla hankala esittää. Tuomme siksi esille mahdollisuuksien lisäksi myös haasteet sekä muut tärkeät seikat hankinnassa ja käytön aikaisessa toiminnassa. Yhdistämme tarvittaessa osaajia ja tekijöitä, jotta näyttöhankinnasta tulee tuottava ja pitkäaikainen sijoitus.

Arkisto

Toteutuksiamme

Scandinavian Shopping Center – Vaalimaa 46m² – 2 kpl 23m² (6,4m x 3,5m)
Lempäälän kaupunki – rautatieasema 24m² (6m x 4m)

Kysyttävää? Katso UKK-osiomme tai laita sähköpostia osoitteeseen info@proscreen.fi – vastaamme pian!