Luvat ja lupaprosessi – ulkomainonta LED-screeneillä

12.3.2021
Mikäli yrityksesi suunnittelee oman LED-screenin asennusta kiinteistölle joko tonttia koristamaan, rakennuksen julkisivuun tai vaikkapa katolle, on ennen hankintaa syytä selvittää, mitä lupia asennukseen tarvitaan.

Pääsääntöisesti kaupungin tai kunnan rakennusvalvonnan lupakäytännöt ovat selkeät ja eri paikkakuntien kanssa yhteneväiset. Eri alueiden välillä eroja lupavaatimuksissa saattaa syntyä esimerkiksi kaupunkikuvallisten ja kulttuurihistoriallisten seikkojen vuoksi. Myös liikenneturvallisuuteen vaikuttavat seikat ja määräykset sekä niiden tulkinta voivat vaihdella eri paikkakunnilla.

Asennuskohteeen sijainti määrittelee, haetaanko lupa ELY-keskukselta vai kunnan rakennusvalvonnasta.

Led-mainosnäytön asennus tarvitsee toimenpideluvan, mikä haetaan kunnan rakennusvalvonnasta. Asennuskohteeen sijainti määrittelee, haetaanko lupa Ely-keskukselta vai kunnan rakennusvalvonnasta. Joissakin tapauksissa led-screenin asennuksesta pyydetään ELY-keskukselta lausunto, joka toimitetaan kunnan rakennusvalvontaan.

– Vaikka tuntuu, että materiaalia vaaditaan paljon, on lupaprosessi lopulta kevyt, kun sen jättää ammattilaisten huoleksi, Jarkko Maikkula Proscreenistä vinkkaa.

Lupakäytännöille löytyy selkeät raamit, joiden parissa auttaa myös Proscreenin henkilöstön vuosien kokemus lupien parissa työskentelystä. Maikkulan mukaan asiakkaan kannattaa valtuuttaa Proscreenia hakemaan tarvittavat luvat, jolloin byrokratia putoaa kokonaan pois asiakkaan harteilta ja hän voi rauhassa keskittyä itse näyttöhankinnan pohtimiseen.

Arkisto

Toteutuksiamme

Scandinavian Shopping Center – Vaalimaa 46m² – 2 kpl 23m² (6,4m x 3,5m)
Lempäälän kaupunki – rautatieasema 24m² (6m x 4m)

Kysyttävää? Katso UKK-osiomme tai laita sähköpostia osoitteeseen info@proscreen.fi – vastaamme pian!